بیمه ایران
مهمترین اصول در معاملات بیمه

مهمترین اصول در معاملات بیمه

مهمترین اصول در معاملات بیمه – با توجه به اینکه تعهد نسبت به اصول معاملات بیمه تضمین کننده وظایف طرفین قرارداد خواهد بود به همین دلیل در چندین مقاله به تفصیل به بررسی تمامی اصول مهم در قرارداد بیمه پرداخته ایم.

اصل داوری:

ممکن است در مدت اعتبار قرارداد بیمه، اختلافی بین بیمه گر و بیمه گذار رخ بدهد که برای حل این مشکل، باید به صورت زیر عمل نمود:

۱-   در ابتدا باید بیمه گر و بیمه گذار با هم جلسه گذاشته و خودشان با هم به توافق برسند. در این صورت در وقت و هزینه صرفه جویی می شود چون نیازی به پیگیری قانونی نخواهد بود.

۲-   اما اگر طرفین نتوانستند مشکل را حل کنند، هر کدام باید یک داور را انتخاب کرده و بعد این دو داور، داور سوم را گزینش کرده و این سه نفر با هم جلسه برگزار خواهند کرد. اگر داورها نیز با هم به یک حکم واحد نرسند، در این صورت باید حل اختلاف به دادگاه ارجاع داده شود.

همانگونه که متوجه شدید، برای حل اختلاف بین بیمه  گر و بیمه گذار ارجاع به دادگاه، آخرین گزینه انتخابی خواهد بود.

اصل اتکایی:

گاها بیمه گذاران درخواست می کنند بیمه گر ریسک های بزرگ را متقبل شده و از این طریق  اموال خود را مورد حمایت کامل بیمه گر قرار دهند اما از سوی دیگر بیمه گر مسئولیت زیادی را باید متعهد شود. در این زمان است که اصل اتکایی اهمیت خود را نشان می دهد. بیمه گر می تواند ریسک های بزرگ را با تقسیم به چند شرکت بیمه، سرشکن نماید. در بیمه های اتکایی به صورت زیر عمل می شود:

۱-   در ابتدا بیمه گر ریسک را از بیمه گذار قبول می کند.

۲-   در مرحله بعد بیمه گر در سمت بیمه گر واگذارنده،  بخشی از ریسک را به بیمه گر دیگری واگذار می کند.

۳-   بیمه گر دوم که بخشی از ریسک را متقبل شده است، بیمه گر اتکایی نامیده می شود.

لازم به ذکر است که طرف قرارداد بیمه گذار در بیمه های اتکایی، بیمه گر اولیه بوده و در زمان بروز خسارت، باید از وی اقدام به دریافت خسارت نماید.

مهمترین اصول در معاملات بیمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Free WordPress Themes, Free Android Games